16ο Συνέδριο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης στην Λεμεσό

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί το 16ο Συνέδριο της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης, μεταξύ 4-8 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο St. Raphael στη Λεμεσό, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα των Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Στα πλαίσια της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου και των έμφυλων ανισοτήτων που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο τομέα, θα προσφερθεί ένα ειδικό σεμινάριο με θέμα «Γιατί η διάσταση του φύλου έχει σημαντικό ρόλο στην παθολογία των φυτών;». Η ισότητα των φύλων έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους στόχους για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, οι πρακτικές έρευνας και επαγγελματικής ανάπτυξης συνεχίζουν να αγνοούν έναν τόσο σημαντικό παράγοντα.

Το ειδικό αυτό δίωρο σεμινάριο στοχεύει να παρέχει πρακτικά παραδείγματα σχετικά με την ενσωμάτωση του φύλου στην έρευνα και τη διδασκαλία, με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία των φυτών και τη φυτοπαθολογία. Οι εμπειρίες που θα μοιραστούν οι ομιλητές και ομιλήτριες με το κοινό στοχεύουν στο να συμβάλουν με ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη των προκλήσεων που συνδέονται με το φύλο στον τομέα των επιστημών, καθώς και στην εισήγηση καλών πρακτικών για άμβλυνση του προβλήματος.

Παράλληλα, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, το σεμινάριο στοχεύει να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες την ευκαιρία να δικτυωθούν με εμπειρογνώμονες του συγκεκριμένου αντικειμένου και να αποκτήσουν χρήσιμα εργαλεία και συμβουλές για αριστεία στην έρευνα αλλά και στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

To πρόγραμμα του σεμιναρίου:

Παρουσίαση από την Dr. Margreet van der Burg (Keynote Speaker), Senior Lecturer/Researcher – Wageningen University

“Gender in plant health and phytopathology: exploring the research agenda.”

Παρουσίαση από την Παναγιώτα Πολυκάρπου, Gender Expert & Research Fellow – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

“How gender equality, innovation and excellence in research are highly correlated? Practices, Tools & Methods.”

Παρουσίαση από την Μαρία Αγγελή, Sociologist & Gender Expert – Μεσογειακό Κέντρο Μελετών του Φύλου

“Better together: Gender Diversity and Inclusion in the workplace.”

Panel Discussion: “What are the benefits of diversity and equal representation of genders in academia and industry? Challenges and good practices’’.

Oμιλητές: Blanca Landa, Anna Maria D’Onghia, Khaled Makkouk, Maria Kaiafa

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά και απευθύνεται σε ερευνητές και ερευνήτριες, ακαδημαϊκό προσωπικό, επαγγελματίες εκπαίδευσης, και επαγγελματίες γεωπόνους.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, δηλαδή τόσο με φυσική όσο και διαδικτυακή παρουσία των συνέδρων. Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή στο: info@easyconferences.eu

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.cyprusconferences.org/mpu2022/